Analytische Therapie

Wat is het?

Eigenlijk Jungiaanse Analytische Therapie is ontwikkeld door Carl Gustav Jung. Het is een dieptepsychologische benadering die zich richt op het verkennen van het onbewuste en het begrijpen van symbolen en patronen om inzicht te krijgen in onze persoonlijkheid en psychische gezondheid. Het legt de nadruk op het bevorderen van individuatie, het proces van zelfontdekking en heelwording door bewustwording van de diepere lagen van de psyche. Een weg naar worden wie je in wezen bent.


De uitdagingen die we ervaren of de zingevingsvragen die we hebben, hebben een oorsprong. Volgens Jung hebben wij een persoonlijk onbewuste én zijn we verbonden met het collectief onbewuste. Het woord zegt het al, de dingen die hierin opgeslagen liggen, zijn onbewust. Ervaringen die te pijnlijk zijn geweest in ons leven hebben we verdrongen, aangevuld met gedissocieerde ervaringen, die nooit onze cognitie hebben gepasseerd. We hebben er geen zicht op en toch werken ze mee in ons dagelijks leven. Drijfveren, ambities en trauma’s zitten verdekt opgesteld en laten zich met een stuwende kracht zien in de buitenwereld. De omgang met je collega’s, je gezinsleden, je vrienden, de eigenaardigheden waaraan iedereen jou herkent en de dingen waar jij vrolijk van wordt, zeggen allemaal iets over jouw unieke binnenwereld.Wat doen we in de sessie?

Jouw eigen verhaal staat centraal. Tijdens de therapie verkennen we de onbewuste ervaringen door het analyseren van dromen, associaties en symbolen. Ik help je zelfinzicht te bereiken. Je krijgt meer zicht op patronen in het dagelijks leven en waarom je doet wat je doet. Als we bewustwording hebben op de oorsprong, werken we naar acceptatie, waarna de transformatie en de integratie kan plaatsvinden in jouw nieuwe zijn. Je zult in de dagelijks leven verschil gaan merken in hoe jij reageert op situaties.
Voor wie is het?

Ben je nieuwgierig naar de diepere betekenis van jouw bestaan? Zingevingsvragen leiden tot diepgaande reflectie over het doel en de betekenis van ons bestaan. Samen gaan we opzoek naar de antwoorden waardoor de richting en het doel in het leven duidelijker wordt. De reis naar spirituele en filosofische verrijking en het vinden van zingeving is een individuele reis. De uitkomsten zullen variëren van mens tot mens. Sommigen vinden misschien een duidelijke, blijvende zingeving, terwijl anderen steeds opnieuw gaan nadenken over doelen en betekenis in het leven naarmate ze groeien en veranderen.

Heb je 'weet' van je gevoel maar kun je er niet bij? Of merk je dat je dagelijkse gang van zaken wordt beïnvloed door gevoelens als schuld, schaamte, angst of woede? Ik begeleid je naar het constructief omgaan met deze gevoelens.

Analytische therapie is voor iedereen die nieuwsgierig is naar zijn of haar eigen binnenwereld. 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn